неділю, 31 березня 2024 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

 Книга просить на гостини, в неї свято - іменини!

В усіх дитячих бібліотеках країни стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Гасло цьогорічного Тижня – «Наближаємо Перемогу з книгою» має на меті показати, наскільки важливою, надихаючою і натхненою є роль книги  сучасних умовах.

Тиждень має багаторічні традиції. Своєму народженню він зобов’язаний письменнику Льву Кассилю. Заснований в 1943 році як «Книжкові іменини» він і до цього часу лишається святом дитини і книги. Із 1944 року Тиждень став Всесоюзним і проводився у різних містах. У 1945 році він вперше відбувся в Києві. У незалежній Україні (22 лютого 1993 року) він отримав назву  Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, а з 2009 року – Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Роль книги в житті людини неоціненна. Вона робить життя людини неймовірним. Завдяки їй людина може подорожувати, дізнаватися про навколишній світ, переживати неймовірні пригоди і все це не виходячи з дому.

Шкільна бібліотека запрошує своїх читачів долучитися до тижня читання, ознайомитися з новими надходженнями, підібрати книжку для читання та насолодитися спілкуванню з книгою.

У шкільній бібліотеці створено книжкову експозицію найкращих українських та зарубіжних авторів «Це – твоя книга!», на різні смаки та уподобання, а бібліотекар порадить підібрати найцікавішу.

Книги чекають на свого читача!  

Немає коментарів:

Дописати коментар